Oskarinleike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Oskarinleike on leivitetty ja rapeaksi paistettu porsaanleike, jonka päällä on parsaa ja katkarapuja. Klassinen leike kruunataan choronkastikkeella eli tomaattisoseella ja rakuunalla maustetulla bearnaisekastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gporsaan ulkofileetä
1 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
2 kplkananmunaa
2 rklvettä
1 dlkorppujauhoja
2 rklmargariinia
1 rklöljyä

Choronkastike

32 g(1 ps) bearnaisekastikeainesta
2 rkltomaattipyreetä
1 tlrakuunaa

Lisäksi

205 g(330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä
170 g(1 ps) katkarapuja

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit esimerkiksi vahvan pakastepussin välissä mahdollisimman ohuiksi.

    MääräAinesosa
    600 gporsaan ulkofileetä
  2. 2

    Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 dlkorppujauhoja
    2 kplkananmunaa
    2 rklvettä
  3. 3

    Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta sen jälkeen kananmunassa ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa.

  4. 4

    Kuumenna 1 rkl margariinia ja ½ rkl öljyä pannulla. Paista yksi tai kaksi leikettä kerrallaan melko kuumalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laske lämpöä tarvittaessa, jotta leikkeiden pinta ei tummu liikaa. Huuhtele pannu ja kuumenna loppu rasva ennen seuraavien leikkeiden paistamista. Pidä leikkeet lämpiminä 75-asteisessa uunissa folion alla, kunnes kaikki leikkeet on paistettu ja kastike valmis.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia
    1 rklöljyä
  5. 5

    Sulata ja valuta katkaravut. Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon tomaattisose ja rakuuna. Kiehauta.

    MääräAinesosa
    170 g(1 ps) katkarapuja
    2 rkltomaattipyreetä
    32 g(1 ps) bearnaisekastikeainesta
    1 tlrakuunaa
  6. 6

    Siirrä leikkeet lautasille ja nosta jokaisen päälle kaksi parsatankoa sekä katkarapuja. Viimeistele annokset choronkastikkeella. Tarjoa salaatin tai kasvisten kanssa.

    MääräAinesosa
    205 g(330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä

Ravintosisältö

495

Energiaa kcal

2071

Energiaa kj

22,0 g

Rasvaa

7,0 g

Tyydyttynyttä rasvaa

26,3 g

Hiilihydraatteja

1,8 g

Sokereita

1,8 g

Kuituja

46,5 g

Proteiinia

3,1 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 1 tl rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä