1 arviota

Oskarinleike

1 5,0 2 pihvi, porsaan filee, porsaanliha, sianliha
  • Oskarinleike

Ainekset

4 annosta
600 g
porsaan ulkofileetä
Leivitykseen
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
2
pientä munaa
2 rkl
vettä
1 dl
korppujauhoja
Paistamiseen
2 rkl
margariinia tai voita
1 rkl
öljyä
Lisäksi
1 prk
valkoista säilykeparsaa
150 - 200 g
pakastekatkarapuja
Choronkastike
1 pussi
bearnaiskastiketta
3 rkl
margariinia
2 g
tomaattipyreetä

Ohjeet

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Nuiji palat muovikalvon välissä ohuiksi. Näin työpöytäkin säästyy siistinä.Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri yhdellä lautasella.Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki.Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele pihvit ensin jauho-mausteseoksessa, kastele sen jälkeen vatkatussa munassa ja pyöräytä vielä lopuksi korppujauhoissa.Kuumenna pannulla rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeet yksi tai kaksi kerrallaan paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan.Kuumenna rasva pannulla ja kääntele tomaattisosetta hetken aikaa rasvan seassa. Lisää seos kastikkeen joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna vielä kastikkeen kiehahtaa.Aseta lämpimät leikkeet lautasille ja nosta niiden päälle valutetut parsatangot. Valuta pinnalle lämmintä choron-kastiketta ja lopuksi sulatetut, hieman hienonnetut katkaravut

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Pääruoat
Pääruoka-aine
  • Sianliha

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
22 g
86 g
Proteiinia
44 g
176 g
Rasvaa
20 g
78 g
Kuitua
2 g
8 g
Energiaa kJ
1 830
7322
Energiaa kcal
438
1750
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit