Viikonloppu
Oskarinleike
30 min

Nappaa talteen!
Oskarinleike on leivitetty ja rapeaksi paistettu porsaanleike, jonka päällä on parsaa ja katkarapuja. Klassinen leike kruunataan choronkastikkeella eli tomaattisoseella ja rakuunalla maustetulla bearnaisekastikkeella.
| 600 g | porsaan ulkofileetä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | öljyä |
| Choronkastike | |
|---|---|
| 32 g | (1 ps) bearnaisekastikeainesta |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | rakuunaa |
| Lisäksi | |
| 205 g | (330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä |
| 170 g | (1 ps) katkarapuja |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit esimerkiksi vahvan pakastepussin välissä mahdollisimman ohuiksi.
- 2.
Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
- 3.
Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta sen jälkeen kananmunassa ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa.
- 4.
Kuumenna 1 rkl margariinia ja ½ rkl öljyä pannulla. Paista yksi tai kaksi leikettä kerrallaan melko kuumalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laske lämpöä tarvittaessa, jotta leikkeiden pinta ei tummu liikaa. Huuhtele pannu ja kuumenna loppu rasva ennen seuraavien leikkeiden paistamista. Pidä leikkeet lämpiminä 75-asteisessa uunissa folion alla, kunnes kaikki leikkeet on paistettu ja kastike valmis.
- 5.
Sulata ja valuta katkaravut. Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon tomaattisose ja rakuuna. Kiehauta.
- 6.
Siirrä leikkeet lautasille ja nosta jokaisen päälle kaksi parsatankoa sekä katkarapuja. Viimeistele annokset choronkastikkeella. Tarjoa salaatin tai kasvisten kanssa.
Oskarinleike
Oskarinleike on leivitetty ja rapeaksi paistettu porsaanleike, jonka päällä on parsaa ja katkarapuja. Klassinen leike kruunataan choronkastikkeella eli tomaattisoseella ja rakuunalla maustetulla bearnaisekastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | porsaan ulkofileetä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | vettä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | öljyä |
Choronkastike | |
| 32 g | (1 ps) bearnaisekastikeainesta |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | rakuunaa |
Lisäksi | |
| 205 g | (330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä |
| 170 g | (1 ps) katkarapuja |
Valmistus
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit esimerkiksi vahvan pakastepussin välissä mahdollisimman ohuiksi.
Määrä Ainesosa 600 g porsaan ulkofileetä - 2
Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri syvällä lautasella. Riko kananmunat toiselle lautaselle, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 1 dl korppujauhoja 2 kpl kananmunaa 2 rkl vettä - 3
Kääntele pihvit ensin vehnäjauhoseoksessa, kasta sen jälkeen kananmunassa ja pyöräytä lopuksi korppujauhoissa.
- 4
Kuumenna 1 rkl margariinia ja ½ rkl öljyä pannulla. Paista yksi tai kaksi leikettä kerrallaan melko kuumalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Laske lämpöä tarvittaessa, jotta leikkeiden pinta ei tummu liikaa. Huuhtele pannu ja kuumenna loppu rasva ennen seuraavien leikkeiden paistamista. Pidä leikkeet lämpiminä 75-asteisessa uunissa folion alla, kunnes kaikki leikkeet on paistettu ja kastike valmis.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia 1 rkl öljyä - 5
Sulata ja valuta katkaravut. Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon tomaattisose ja rakuuna. Kiehauta.
Määrä Ainesosa 170 g (1 ps) katkarapuja 2 rkl tomaattipyreetä 32 g (1 ps) bearnaisekastikeainesta 1 tl rakuunaa - 6
Siirrä leikkeet lautasille ja nosta jokaisen päälle kaksi parsatankoa sekä katkarapuja. Viimeistele annokset choronkastikkeella. Tarjoa salaatin tai kasvisten kanssa.
Määrä Ainesosa 205 g (330/205 g) valkoista parsaa suolaliemessä
Ravintosisältö
495
Energiaa kcal
2071
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
46,5 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
495
Energiaa kcal
2071
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
46,5 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 1 tl rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Viikonloppu
Viikonloppu
Viikonloppu
Klassikot
Klassikot
Edullinen ruoka
Viikonloppu





































