Omenapiiraat annosvuoissa

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tee omenapiirakka vaihteeksi annosvuokiin. Reseptillä valmistuu neljä sitruunamehulla ja kanelilla maustettua annosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

125 gmargariinia
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 kplkananmuna

Täyte

5 kplomenaa
3/4 dlruokokidesokeria
2 rklvettä
2 rklvehnäjauhoja
1 rklsitruunamehua
1/2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Nypi kulhossa rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita muna joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

    Kuori ja pilko omenat. Siirrä ne kattilaan sokerin ja vesitilkan kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Mausta seos sitruunamehulla ja kanelilla. Anna jäähtyä.

    Jaa 2/3 taikinasta neljään uunin kestävään annosvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Jaa omenaseos vuokiin. Kauli loppu taikina levyksi ja painele esimerkiksi lasilla vuokien kokoisiksi kansilevyiksi. Tee höyryreikä keskelle. Painele reunat kiinni haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria, 2 rkl Vettä, 1 rkl Sitruunamehua, 0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä