Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenaletut

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Herkuttele omenaletuilla! Anna lettutaikinalle makua omenamehusta ja paista lettujen kanssa tarjottavaksi kanelisia omenalohkoja.

Ainekset

4 dl
Omenamehua
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Juoksevaa rasvaseosta

Paistamiseen

1 rkl
Juoksevaa rasvaseosta

Lisäksi

1 kpl
Iso omena
1 rkl
Juoksevaa rasvaseosta
1 tl
Sokeria
Kanelia
250 kpl
(1 prk) kermarahkaa
2 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa mehu, muna, sokeri, suola, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

4 dl
Omenamehua
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Juoksevaa rasvaseosta
2

Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.

1 rkl
Juoksevaa rasvaseosta
3

Pese omena ja lohko kuorineen. Paista lohkot rasvassa ja mausta sokerilla ja kanelilla.

1 kpl
Iso omena
1 rkl
Juoksevaa rasvaseosta
1 tl
Sokeria
Kanelia
4

Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

250 kpl
(1 prk) kermarahkaa
2 tl
Vaniljasokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
|
Muokattu: 19.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

8602

36008

630,8 g

414,0 g

210,4 g

195,6 g

1,0 g

490,1 g

13,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli