Omenaletut

Arvostele resepti
8 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Herkuttele omenaletuilla! Anna lettutaikinalle makua omenamehusta ja paista lettujen kanssa tarjottavaksi kanelisia omenalohkoja.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlomenamehua
1 kplkananmuna
1 rklsokeria
1/4 tlsuolaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 rkljuoksevaa rasvaseosta

Paistamiseen

1 rkljuoksevaa rasvaseosta

Lisäksi

1 kpliso omena
1 rkljuoksevaa rasvaseosta
1 tlsokeria
kanelia
250 kpl(1 prk) kermarahkaa
2 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa mehu, muna, sokeri, suola, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    4 dlomenamehua
    1 kplkananmuna
    1 rklsokeria
    1/4 tlsuolaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 rkljuoksevaa rasvaseosta
  2. 2

    Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    1 rkljuoksevaa rasvaseosta
  3. 3

    Pese omena ja lohko kuorineen. Paista lohkot rasvassa ja mausta sokerilla ja kanelilla.

    MääräAinesosa
    1 kpliso omena
    1 rkljuoksevaa rasvaseosta
    1 tlsokeria
    kanelia
  4. 4

    Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

    MääräAinesosa
    250 kpl(1 prk) kermarahkaa
    2 tlvaniljasokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 17.11.2025

Samankaltaisia reseptejä