Omenaletut

Omenaletut

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Herkuttele omenaletuilla! Anna lettutaikinalle makua omenamehusta ja paista lettujen kanssa tarjottavaksi kanelisia omenalohkoja.

Ainekset

4 dl
omenamehua
1 kpl
kananmuna
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
juoksevaa rasvaseosta

Paistamiseen

1 rkl
juoksevaa rasvaseosta

Lisäksi

1 kpl
iso omena
1 rkl
juoksevaa rasvaseosta
1 tl
sokeria
kanelia
250 kpl
(1 prk) kermarahkaa
2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa mehu, muna, sokeri, suola, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

4 dl
omenamehua
1 kpl
kananmuna
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
juoksevaa rasvaseosta
2

Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.

1 rkl
juoksevaa rasvaseosta
3

Pese omena ja lohko kuorineen. Paista lohkot rasvassa ja mausta sokerilla ja kanelilla.

1 kpl
iso omena
1 rkl
juoksevaa rasvaseosta
1 tl
sokeria
kanelia
4

Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

250 kpl
(1 prk) kermarahkaa
2 tl
vaniljasokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 28.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

8604

36015

630,8 g

414,0 g

210,5 g

195,8 g

1,1 g

490,3 g

13,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli