Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myslileipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä
1 kpl
Kuivahiivaa
2 tl
Suolaa
2 rkl
Siirappia tai juoksevaa hunajaa
3 dl
Pähkinä-hedelmämysliä
10 - 11 dl
Hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kulhoon hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi. Lisää mysliin sekoitettu kuivahiiva, suola, siirappi tai hunaja ja öljy. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla.

Jaa taikina kahteen palaan ja muotoile joko pyöreiksi tai pitkänomaisiksi leiviksi. Voit myös paistaa taikinan kahdessa voidellussa leipävuoassa. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1767

7394

29,5 g

2,0 g

316,5 g

32,0 g

17,0 g

46,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

1 pussi Kuivahiivaa,

2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli