9 arviota

Mustikka-rahkapiirakka

9 2.0 2 mustikka, piirakka, piiras, rahka
  • Mustikka-rahkapiirakka

Ainekset

20 palaa
Murutaikina
7 dl
vehnäjauhoja
1 pussi
(80 g) mantelijauhetta
3,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
soodaa
250 g
sulatettua margariinia
Pohjataikina
0,5
murutaikinasta
1
kananmuna
2 dl
kuohukermaa
Täyte
1 prk
(500 g) maitorahkaa
2
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
250 g
pakastemustikoita
2 rkl
perunajauhoja

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot jäisiin mustikoihin ja levitä rahkaseoksen päälle. Murustele loppu murutaikina piirakan pinnalle.Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Leikkaa annospaloiksi.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Jälkiruoat
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine
  • Marjat

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Pala
Resepti
Hiilihydraatteja
41 g
816 g
Proteiinia
7 g
141 g
Rasvaa
12 g
239 g
Kuitua
2 g
30 g
Energiaa kJ
1 261
25222
Energiaa kcal
301
6028
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit