Mustaherukka-valkosuklaakakku

arvosana5/5

(2)arviota
15 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja:

1 kpl(300 g) kaurakeksejä
75 gsulatettua margariinia

Täyte:

6 kplliivatelehteä
300 gvalkosuklaata
4 dlkuohukermaa
1/2 dlsokeria
500 gmaitorahkaa
1/2 dlvettä

Pinnalle:

400 gpakastemustaherukoita
2 dlhyytelösokeria
2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane ne pieneen kulhoon veden kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä