Meksikolaiset jauhelihapihvit

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
200 gpaseerattua tomaattia
1 dlkorppujauhoja
1 dlparmesaaniraastetta
3 rkltexmex-mausteseosta
1 kplkananmuna
1 kplvalkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

öljyä

Paprikasalsa

1 kplpaprika
1 - 2 rklhienonnettua basilikaa
1 tloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kaada paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot, parmesaaniraaste, mausteseos ja kananmuna. Anna seoksen turvota hetki.

    Sekoita joukkoon jauheliha ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuilla käsillä taikinasta pihvejä.

    Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi tai kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Valmista salsa. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja pilko pienen pieniksi paloiksi. Sekoita paprikakuutiot hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa lisäkkeeksi pihveille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaaniraastetta, 3 rkl Texmex-mausteseosta, Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Öljyä, 1 - 2 rkl Hienonnettua basilikaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä