Masariinit
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Masariinit ovat makeita mantelitäytteisiä leivonnaisia. Herkullinen hillosydän tuo lisämakua näihin ranskalaisiin muroleivoksiin.
| Pohjat | |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| Vuokien voiteluun | |
| voita | |
| Täyte | |
| 300 g | mantelimassaa |
| 150 g | pehmeää voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 300 g | paistonkestävää vadelmahilloa |
| Kuorrutus | |
| 3 dl | tomusokeria |
| 4 1/2 rkl | vettä |
| tippa punaista elintarvikeväriä | |
- 1.
Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.
- 2.
Voitele leivosvuoat ja siirrä ne vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.
- 3.
Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte.
- 4.
Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan.
- 5.
Yhdistä tomusokeri ja vesi notkeaksi kuorrutukseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi tipalla elintarvikeväriä. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.
Masariinit
Masariinit ovat makeita mantelitäytteisiä leivonnaisia. Herkullinen hillosydän tuo lisämakua näihin ranskalaisiin muroleivoksiin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohjat | |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | voita |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
Vuokien voiteluun | |
| voita | |
Täyte | |
| 300 g | mantelimassaa |
| 150 g | pehmeää voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 300 g | paistonkestävää vadelmahilloa |
Kuorrutus | |
| 3 dl | tomusokeria |
| 4 1/2 rkl | vettä |
| tippa punaista elintarvikeväriä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 200 g voita 1 1/2 dl tomusokeria 1 kpl kananmuna - 2
Voitele leivosvuoat ja siirrä ne vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa voita - 3
Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte.
Määrä Ainesosa 300 g mantelimassaa 150 g pehmeää voita 3 kpl kananmunaa 300 g paistonkestävää vadelmahilloa - 4
Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan.
- 5
Yhdistä tomusokeri ja vesi notkeaksi kuorrutukseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi tipalla elintarvikeväriä. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.
Määrä Ainesosa 3 dl tomusokeria 4 1/2 rkl vettä tippa punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältö
347
Energiaa kcal
1453
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,4 g
Hiilihydraatteja
27,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
347
Energiaa kcal
1453
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,4 g
Hiilihydraatteja
27,1 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita, tippa punaista elintarvikeväriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























