
Masariinit
Ainekset
Valmistus
Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.
Voitele leivosvuoat ja siirrä ne vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.
Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte.
Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan.
Yhdistä tomusokeri ja vesi notkeaksi kuorrutukseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi tipalla elintarvikeväriä. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
347
1453
19,5 g
9,8 g
37,4 g
27,1 g
0,8 g
5,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Voita,
tippa punaista elintarvikeväriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli