Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Masariinit

Masariinit

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Masariinit ovat makeita mantelitäytteisiä leivonnaisia. Herkullinen hillosydän tuo lisämakua näihin ranskalaisiin muroleivoksiin.

Ainekset

Pohjat

4 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Voita
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Kananmuna

Vuokien voiteluun

Voita

Täyte

300 g
Mantelimassaa
150 g
pehmeää voita
3 kpl
Kananmunaa
300 g
paistonkestävää vadelmahilloa

Kuorrutus

3 dl
Tomusokeria
4 1/2 rkl
vettä
tippa punaista elintarvikeväriä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.

4 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Voita
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Kananmuna
2

Voitele leivosvuoat ja siirrä ne vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.

Voita
3

Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte.

300 g
Mantelimassaa
150 g
pehmeää voita
3 kpl
Kananmunaa
300 g
paistonkestävää vadelmahilloa
4

Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan.

5

Yhdistä tomusokeri ja vesi notkeaksi kuorrutukseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi tipalla elintarvikeväriä. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.

3 dl
Tomusokeria
4 1/2 rkl
vettä
tippa punaista elintarvikeväriä
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 8.7.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1453

19,5 g

9,8 g

37,4 g

27,1 g

0,8 g

5,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita,

tippa punaista elintarvikeväriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli