Gluteeniton mansikkajuustokakku

arvosana4/5

(23)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kaunis vaaleanpunainen täyte juustokakkuun valmistuu helposti pakastemansikoista ja helppo kakkupohja gluteenittomista kekseistä. Koristele täyteläinen juustokakku raikkailla tuoreilla mansikoilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Täyte

250 g(1 ps) mansikoita (pakaste)
5 kplliivatelehteä
1 dlsokeria
200 g(1 prk) tuorejuustoa
200 g(1 prk) maitorahkaa
2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Pohja

160 g(1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä
75 gmargariinia

Koristelu

250 gmansikoita (tuoreita)

Valmistus

  1. 1

    Ota pakastemansikat huoneenlämpöön sulamaan pari tuntia ennen kakun valmistamista.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) mansikoita (pakaste)
  2. 2

    Hienonna keksit. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa liedellä. Kumoa keksimurut kulhoon ja sekoita margariinisula joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuru vuoan pohjalle.

    MääräAinesosa
    160 g(1 pkt) gluteenittomia digestivekeksejä
    75 gmargariinia
  3. 3

    Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota sulaneista mansikoista 2–3 rkl mehua talteen. Soseuta sulaneet mansikat. Sekoita sokeri, tuorejuusto ja maitorahka mansikkasoseeseen. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike. Kuumenna mansikkamehu kiehuvan kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoitellen. Kääntele vaniljavaahto lopuksi joukkoon.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
    250 g(1 ps) mansikoita (pakaste)
    200 g(1 prk) tuorejuustoa
    200 g(1 prk) maitorahkaa
    1 dlsokeria
    2 1/2 dl(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  4. 4

    Kumoa täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.

  5. 5

    Ennen tarjoamista irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.

    MääräAinesosa
    250 gmansikoita (tuoreita)

Vinkki! Valmiin kakun voi pakastaa. Pakasta kakku hyytyneenä ja jääkaappikylmänä. Sulata jäinen kakku hitaasti jääkaapissa, noin 12–24 tuntia. Koristele sulatuksen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä