Mamman madekeitto

Arvostele resepti
6 Kappaletta

60 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 - 1 1/2 kgmade nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 tlmerisuolaa
1 lvettä
1 kplsipuli
2 kplporkkana
puolikas lanttu
5 kplisoa perunaa
5 kplkokonaista maustepippuria
2 dlkuohukermaa
1/2 tlhunajaa
pieni nippu tilliä

Valmistus

  1. 1

    Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi ja keitä paloja kuoritun ja lohkotun sipulin kanssa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja kuutioi porkkana, lanttu sekä perunat.

  2. 2

    Nostele mateenpalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää liemeen porkkana, lanttu ja perunakuutiot sekä maustepippurit. Keitä juurekset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat. Anna keiton vielä lämmetä ja lisää lopuksi vielä kerma sekä hunaja. Pilko valmiin keiton päälle tilliä ja tarjoa sen kanssa esimerkiksi luomuruisleipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä