Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkarastroganoff

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
lenkkimakkaraa
1 kpl
sipuli
1 rkl
öljyä
35 g
(2 rkl) tomaattisosetta
1 rkl
sinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl
vettä
1 dl
maustekurkun lientä
120 g
(1 prk) smetanaa
85 g
(1 dl) maustekurkkukuutioita

Pinnalle

Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi makkarat. Kuori ja hienonna sipuli.

500 g
lenkkimakkaraa
1 kpl
sipuli
2

Ruskista makkarat teflonpintaisessa kasarissa. Nosta makkarat syrjään. Lisää kasariin öljy ja kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa.

1 rkl
öljyä
3

Lisää joukkoon makkarat, mausteet, vesi ja maustekurkun liemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

35 g
(2 rkl) tomaattisosetta
1 rkl
sinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl
vettä
1 dl
maustekurkun lientä
4

Lisää joukkoon smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua 5–10 minuuttia.

120 g
(1 prk) smetanaa
85 g
(1 dl) maustekurkkukuutioita
5

Ripottele kastikkeen pinnalle koristeeksi persiljaa. Tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.

Persiljaa
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

432

1807

35,8 g

16,3 g

12,8 g

4,3 g

1,0 g

13,8 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

rouhittua mustapippuria,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli