Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

3 dlgrahamjauhoja
75 gmargariinia tai voita
100 graejuustoa

Täyte

300 gkypsennettyä lohifileetä (savu- tai uunilohi)
300 graejuustoa
3 kplkananmunaa
2 dlkermaa
1 rklsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kplruukku rucolaa
1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina voidellun (noin 24 cm) irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Paloittele kypsä lohifilee.Sekoita kulhossa raejuusto, kananmunat, kerma, sinappi ja mausteet keskenään. Nosta piirakkavuokaan lohipalat ja asettele päälle rucola. Kaada päälle raejuusto-munaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä