17 arviota

Lohipiirakka

17 2.0 1 graavi, graavilohi, kraavi, piirakka, piiras
  • Lohipiirakka

Herkullisen lohipiirakan täytteeksi tulee graavilohta, kananmunaa ja puuroriisiä.

Ainekset

8 annosta
Taikina:
250 g
pehmeää margariinia
200 g
maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
Täyte:
1,5 dl
(raakaa) puuroriisiä
5 dl
vettä
0,5
kalaliemikuutiota
5
kananmunaa
1
nippu tilliä
450 g
siivutettua graavilohta
rouhittua mustapippuria
suolaa tarvittaessa
Voiteluun:
1
kananmuna

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti. Keitä puuroriisi liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja viipaloi munaleikkurissa. Hienonna tilli.

Taikinan kauliminen

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa noin 1/2 cm:n paksuiseksi 28 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Täytteiden levittäminen

3. Levitä taikinapohjalle puolet riisistä, puolet lohiviipaleista ja tilliä ja 2 kananmunan viipaleet. Toista toinen kerros samalla tavalla. Voit halutessasi maustaa kerrosten välejä kevyesti valkopippurilla ja suolalla.

Täytteen peittäminen päällyslevyllä

4. Kauli loput taikinasta hieman pienemmäksi levyksi ja nosta se täytteen päälle.

Pohjalevyn reunojen kääntäminen

5. Käännä pohjalevyn reunat kansilevyn päälle ja sulje tiiviisti haarukalla painellen.

Piirakan voiteleminen

6. Voitele munalla ja pistele kuoreen muutama reikä höyryn ulospääsyä varten. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Pikku- ja alkuruoat
  • Leivonnaiset
Ruokatyypit
  • Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine
  • Kala
Makuja maailmalta
  • Venäläinen

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
37 g
297 g
Proteiinia
20 g
158 g
Rasvaa
38 g
301 g
Kuitua
2 g
12 g
Energiaa kJ
2 364
18912
Energiaa kcal
565
4520
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit