Lohipastrami
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Juhlapöytään sopiva lohipastrami saa makua pippurista ja juustokuminasta. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on syytä varata aikaa.
| 600 g | lohifileen keskipalaa |
| 1/2 dl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | roseepippuria rouhittuna |
- 1.
Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi. Mausta tangot suolalla ja kääri jokainen yksitellen kelmuun. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
- 2.
Poista kelmu ja suola. Paahda kaksi lohitankoa kerrallaan kuivalla, kuumalla pannulla noin 10 sekuntia jokaiselta puolelta niin, että tankojen pinnat paahtuvat kevyesti.
- 3.
Sekoita mausteet matalalla lautasella. Pyöräytä lohitankojen pinnat mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 4.
Poista kelmut ja leikkaa tangot noin 1 ½ cm viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami esimerkiksi kevyeltä salaattipetiltä tillillä ja sitruunalla maustetun ranskankerman kera.
Juhlapöytään sopiva lohipastrami saa makua pippurista ja juustokuminasta. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on syytä varata aikaa.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileen keskipalaa |
| 1/2 dl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | roseepippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi. Mausta tangot suolalla ja kääri jokainen yksitellen kelmuun. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileen keskipalaa 1/2 dl karkeaa merisuolaa - 2
Poista kelmu ja suola. Paahda kaksi lohitankoa kerrallaan kuivalla, kuumalla pannulla noin 10 sekuntia jokaiselta puolelta niin, että tankojen pinnat paahtuvat kevyesti.
- 3
Sekoita mausteet matalalla lautasella. Pyöräytä lohitankojen pinnat mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 2 tl juustokuminaa 2 tl mustapippuria rouhittuna 2 tl roseepippuria rouhittuna - 4
Poista kelmut ja leikkaa tangot noin 1 ½ cm viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami esimerkiksi kevyeltä salaattipetiltä tillillä ja sitruunalla maustetun ranskankerman kera.
Ravintosisältö
119
Energiaa kcal
500
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,4 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
11,2 g
Proteiinia
6,1 g
Suolaa
119
Energiaa kcal
500
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,4 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
11,2 g
Proteiinia
6,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























