Lohipastrami

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Useita tunteja

Juhlapöytään sopiva lohipastrami saa makua pippurista ja juustokuminasta. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on syytä varata aikaa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileen keskipalaa
1/2 dlkarkeaa merisuolaa
2 tljuustokuminaa
2 tlmustapippuria rouhittuna
2 tlroseepippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä nahka, ruodot ja rasva. Leikkaa lohi pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti neljäksi tangoksi. Mausta tangot suolalla ja kääri jokainen yksitellen kelmuun. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

    MääräAinesosa
    600 glohifileen keskipalaa
    1/2 dlkarkeaa merisuolaa
  2. 2

    Poista kelmu ja suola. Paahda kaksi lohitankoa kerrallaan kuivalla, kuumalla pannulla noin 10 sekuntia jokaiselta puolelta niin, että tankojen pinnat paahtuvat kevyesti.

  3. 3

    Sekoita mausteet matalalla lautasella. Pyöräytä lohitankojen pinnat mausteseoksessa. Kääri jokainen tanko yksitellen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    2 tljuustokuminaa
    2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 tlroseepippuria rouhittuna
  4. 4

    Poista kelmut ja leikkaa tangot noin 1 ½ cm viipaleiksi. Tarjoa lohipastrami esimerkiksi kevyeltä salaattipetiltä tillillä ja sitruunalla maustetun ranskankerman kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä