Lohi-piparjuurilaatikko

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgperunoita
400 glohifileetä
1/2 tlsuolaa
1 kplsipuli
1 rklöljyä
150 gkylmäsavulohiviipaleita
1 dltuoretta tilliä

Munamaito

1 kplmuna
2 dlkermaa
1 dlmaitoa
1 tlsuolaa
3 rklpiparjuuritahnaa

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja viipaloi perunat. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi lohifilee ja mausta kevyesti suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä.

    Voitele uunivuoka. Lado puolet perunaviipaleista pohjalle, aseta päälle lohi- ja kylmäsavulohiviipaleet, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli. Lisää loput perunaviipaleet.

    Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa ensin tunti. Nosta lämpö 225-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 1 dl Tuoretta tilliä, 1 tl Suolaa, 3 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä