Limetti-kookoslohi

Paista lohi pannulla meheväksi ja tarjoa nopean aasialaistyylisen kastikkeen kanssa, jossa maistuu lime, kookoskerma ja indonesialainen ketjap manis -soijakastike.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 - 800 glohifileetä
1 tlsuolaa
mustapippuria
2 rklöljyä
2 dlkookoskermaa
1 rklketjap manis- tai soijakastiketta
1 rklhunajaa
1 rkllimettimehua
hiukan raastettua limetinkuorta
hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohifilee noin 2–3 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta kalapalat hetkeksi pois pannusta.

    MääräAinesosa
    600 - 800 glohifileetä
    1 tlsuolaa
    mustapippuria
    2 rklöljyä
  2. 2

    Lisää pannuun kookoskerma, ketjap manis tai soija, hunaja ja limettimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Pane kala tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle tai lisää kalapalat pannuun ja kuumenna. Sirottele pinnalle raastettua limetinkuorta ja hienonnettua ruohosipulia.

    MääräAinesosa
    2 dlkookoskermaa
    1 rklketjap manis- tai soijakastiketta
    1 rklhunajaa
    1 rkllimettimehua
    hiukan raastettua limetinkuorta
    hienonnettua ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mustapippuria, Hiukan raastettua limetinkuorta, Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä