Leipäjuustosalaatti ja mansikkakastike
30 min

Nappaa talteen!
Hedelmäinen leipäjuustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliruoan lisukkeeksi. Soseuta salaatinkastike tuoreista mansikoista ja makeuta hunajalla.
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 150 g | leipäjuustoa |
| 100 g | viinirypäleitä |
| 100 g | mansikoita |
| 160 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | mansikoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Aloita valmistamalla kastike. Poista mansikoista kannat. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa. Laita kastike jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.
- 2.
Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita punaviinietikka, sokeri ja suola sipuleihin. Anna maustua 10 minuuttia.
- 3.
Paloittele leipäjuusto. Huuhtele ja puolita viinirypäleet ja lohko mansikat. Valuta marinoitu sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja tarjoa mansikkakastikkeen kanssa.
Leipäjuustosalaatti ja mansikkakastike
Hedelmäinen leipäjuustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliruoan lisukkeeksi. Soseuta salaatinkastike tuoreista mansikoista ja makeuta hunajalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 150 g | leipäjuustoa |
| 100 g | viinirypäleitä |
| 100 g | mansikoita |
| 160 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
Kastike | |
| 2 dl | mansikoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Aloita valmistamalla kastike. Poista mansikoista kannat. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa. Laita kastike jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.
Määrä Ainesosa 2 dl mansikoita 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl hunajaa ripaus suolaa ripaus rouhittua mustapippuria - 2
Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita punaviinietikka, sokeri ja suola sipuleihin. Anna maustua 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 rkl punaviinietikkaa 2 tl sokeria 1/4 tl suolaa - 3
Paloittele leipäjuusto. Huuhtele ja puolita viinirypäleet ja lohko mansikat. Valuta marinoitu sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja tarjoa mansikkakastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 150 g leipäjuustoa 100 g viinirypäleitä 100 g mansikoita 160 g (1 ps) salaattisekoitusta
Ravintosisältö
235
Energiaa kcal
984
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
235
Energiaa kcal
984
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























