Leipäjuustosalaatti ja mansikkakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Hedelmäinen leipäjuustosalaatti sopii kevyeksi lounaaksi tai grilliruoan lisukkeeksi. Soseuta salaatinkastike tuoreista mansikoista ja makeuta hunajalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli
2 rklpunaviinietikkaa
2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
150 gleipäjuustoa
100 gviinirypäleitä
100 gmansikoita
160 g(1 ps) salaattisekoitusta

Kastike

2 dlmansikoita
2 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlhunajaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Aloita valmistamalla kastike. Poista mansikoista kannat. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa. Laita kastike jääkaappiin salaatin valmistelun ajaksi.

    MääräAinesosa
    2 dlmansikoita
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tlhunajaa
    ripaus suolaa
    ripaus rouhittua mustapippuria
  2. 2

    Kuori ja suikaloi punasipuli. Sekoita punaviinietikka, sokeri ja suola sipuleihin. Anna maustua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 rklpunaviinietikkaa
    2 tlsokeria
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Paloittele leipäjuusto. Huuhtele ja puolita viinirypäleet ja lohko mansikat. Valuta marinoitu sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja tarjoa mansikkakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    150 gleipäjuustoa
    100 gviinirypäleitä
    100 gmansikoita
    160 g(1 ps) salaattisekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 4.11.2025

Samankaltaisia reseptejä