Lanttulaatikko soseesta

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen joulun lanttulaatikko onnistuu vaivattomasti valmiista lanttusoseesta. Mausta vanhanajan kermainen laatikko siirapilla ja ihanilla joulumausteilla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kglanttusosetta (pakaste)
1 kplkananmuna
2 dlkuohukermaa
1/2 dlsiirappia
3 rklkorppujauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlinkivääriä jauhettuna
1/4 tlvalkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Lisäksi

2 rklkorppujauhoja
2 rklvoita
2 tlsiirappia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sulata lanttusose. Sekoita muna, kerma, siirappi, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon lanttusose.

    MääräAinesosa
    1 kglanttusosetta (pakaste)
    1 kplkananmuna
    2 dlkuohukermaa
    1/2 dlsiirappia
    3 rklkorppujauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlinkivääriä jauhettuna
    1/4 tlvalkopippuria
    ripaus muskottipähkinää
  2. 2

    Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 2 l). Kuvioi pinta ja ripota päälle korppujauhoja. Tiputtele voi nokareina päälle ja valuta pinnalle siirappia.

    MääräAinesosa
    2 rklkorppujauhoja
    2 rklvoita
    2 tlsiirappia
  3. 3

    Paista lanttulaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä