Lanttulaatikko soseesta
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen joulun lanttulaatikko onnistuu vaivattomasti valmiista lanttusoseesta. Mausta vanhanajan kermainen laatikko siirapilla ja ihanilla joulumausteilla.
| 1 kg | lanttusosetta (pakaste) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | siirappia |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | inkivääriä jauhettuna |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| ripaus muskottipähkinää | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 2 tl | siirappia |
- 1.
Sulata lanttusose. Sekoita muna, kerma, siirappi, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon lanttusose.
- 2.
Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 2 l). Kuvioi pinta ja ripota päälle korppujauhoja. Tiputtele voi nokareina päälle ja valuta pinnalle siirappia.
- 3.
Paista lanttulaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Lanttulaatikko soseesta
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Perinteinen joulun lanttulaatikko onnistuu vaivattomasti valmiista lanttusoseesta. Mausta vanhanajan kermainen laatikko siirapilla ja ihanilla joulumausteilla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lanttusosetta (pakaste) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | siirappia |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | inkivääriä jauhettuna |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| ripaus muskottipähkinää | |
Lisäksi | |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 2 tl | siirappia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata lanttusose. Sekoita muna, kerma, siirappi, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon lanttusose.
Määrä Ainesosa 1 kg lanttusosetta (pakaste) 1 kpl kananmuna 2 dl kuohukermaa 1/2 dl siirappia 3 rkl korppujauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl inkivääriä jauhettuna 1/4 tl valkopippuria ripaus muskottipähkinää - 2
Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin 2 l). Kuvioi pinta ja ripota päälle korppujauhoja. Tiputtele voi nokareina päälle ja valuta pinnalle siirappia.
Määrä Ainesosa 2 rkl korppujauhoja 2 rkl voita 2 tl siirappia - 3
Paista lanttulaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
763
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,8 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
763
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,8 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























