Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin juures-ohrasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juureksista, ohrasta ja pinjansiemenistä syntyy monikäyttöinen herkku, joka maistuu niin omana aterianaan tai vaikkapa kanan kanssa lisäkkeenä. Tuore rucola ja sitruunainen kastike korostavat juuresten lempeää makua.

Ainekset

1 kpl
Palsternakka
2 kpl
Porkkanaa
Pala lanttua
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 dl
Täysjyväohraa
5 dl
Kasvislientä
1 kpl
Pinjansiemeniä (70 g)
100 g
Rucolasalaattia

Kastike

1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Vaahterasiirappia
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset uunipellille. Pirskota oliiviöljy juuresten päälle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1418

17,8 g

2,8 g

35,5 g

7,5 g

6,0 g

5,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala lanttua,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli