Kreikkalaiset perunat

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min (josta 45 min aktiivista)

Superhyvä kreikkalainen perunalisuke maustetaan valkosipulilla, yrteillä ja tietysti fetajuustolla. Tarjoa fetaperunat lisukkeena.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgperunoita
3 rkloliiviöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruunan raastettu kuori
1/2 tlsuolaa
1/2 tloreganoa
200 gfetajuustoa

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kgperunoita
  2. 2

    Levitä perunat uunipannulle ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Nosta perunat uunista ja raasta päälle valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Mausta suolalla ja oreganolla. Paloittele päälle fetajuusto. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplsitruunan raastettu kuori
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 gfetajuustoa
    1/2 tloreganoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä