Kipparin kalavuoka
15 min

Nappaa talteen!
| 400 g | pakasteseitä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 250 g | kirsikkatomaatteja tai 4 tomaattia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 dl | kevyttä ruokakermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua valkopippuria |
| 1 kpl | nippu tilliä |
- 1.
Nosta kalapalat pois pakkauksesta ja siirrä lautaselle. Sulata esim. mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta liemi pois. Kääntele kalat kevyesti jauhoissa ja nosta ne voideltuun uunivuokaan.Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai lohko tomaatit ja asettele ne kalojen päälle. Valuta pinnalle sitruunamehu sekä kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Saksi päälle tuoretta tilliä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile perunoiden ja esim. raastesalaatin kanssa.Yhteishyvän Ruokalehti 1/05
Kipparin kalavuoka
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pakasteseitä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 250 g | kirsikkatomaatteja tai 4 tomaattia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 dl | kevyttä ruokakermaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua valkopippuria |
| 1 kpl | nippu tilliä |
Valmistus
- 1
Nosta kalapalat pois pakkauksesta ja siirrä lautaselle. Sulata esim. mikrossa miedolla lämmöllä. Valuta liemi pois. Kääntele kalat kevyesti jauhoissa ja nosta ne voideltuun uunivuokaan.Pese ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai lohko tomaatit ja asettele ne kalojen päälle. Valuta pinnalle sitruunamehu sekä kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Saksi päälle tuoretta tilliä. Kypsennä uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoile perunoiden ja esim. raastesalaatin kanssa.Yhteishyvän Ruokalehti 1/05
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























