Kesäkurpitsarelissi

Kesäkurpitsarelissi

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Kun kesäkurpitsasato on parhaimmillaan, tee siitä maukas, mausteinen lisuke kurkkurelissin tapaan. Makeansuolainen ja etikkainen kesäkurpitsarelissi sopii hotdogin väliin ja maistuu vaikka lihapullien kanssa.

Ainekset

1 kg
kesäkurpitsaa
2 kpl
sipulia

Mausteliemi

4 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3 rkl
karkeaa suolaa
10 kpl
neilikkaa
10 kpl
kokonaista maustepippuria
1 kpl
kanelitanko

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kg
kesäkurpitsaa
2 kpl
sipulia
2

Mittaa liemiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri ja suola liukenevat.

4 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3 rkl
karkeaa suolaa
10 kpl
neilikkaa
10 kpl
kokonaista maustepippuria
1 kpl
kanelitanko
3

Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sipulisilppu mausteliemeen. Ota kattila pois levyltä. Anna vetäytyä kannen alla 15–20 minuuttia.

4

Annostele relissi puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä jääkaapissa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 10.7.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1822

7628

4,0 g

415,0 g

412,0 g

9,0 g

8,0 g

57,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

10 kpl Neilikkaa,

10 kpl kokonaista maustepippuria,

1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli