Kesäkurpitsarelissi

arvosana5/5

(1)arvio
1 Litraa

30 min

Kun kesäkurpitsasato on parhaimmillaan, tee siitä maukas, mausteinen lisuke kurkkurelissin tapaan. Makeansuolainen ja etikkainen kesäkurpitsarelissi sopii hotdogin väliin ja maistuu vaikka lihapullien kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgkesäkurpitsaa
2 kplsipulia

Mausteliemi

4 1/2 dlsokeria
2 1/2 dlvettä
1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
3 rklkarkeaa suolaa
10 kplneilikkaa
10 kplkokonaista maustepippuria
1 kplkanelitanko

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    1 kgkesäkurpitsaa
    2 kplsipulia
  2. 2

    Mittaa liemiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri ja suola liukenevat.

    MääräAinesosa
    4 1/2 dlsokeria
    2 1/2 dlvettä
    1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
    3 rklkarkeaa suolaa
    10 kplneilikkaa
    10 kplkokonaista maustepippuria
    1 kplkanelitanko
  3. 3

    Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sipulisilppu mausteliemeen. Ota kattila pois levyltä. Anna vetäytyä kannen alla 15–20 minuuttia.

  4. 4

    Annostele relissi puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Säilytä jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 10 kpl Neilikkaa, 10 kpl kokonaista maustepippuria, 1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä