Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1/2 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
3 rklkorppujauhoja
1 kplkananmunaa
suolaa
chilijauhetta
rouhittua mustapippuria
2 rklhienonnettua basilikaa

Tomaattikastike

1 kplporkkana
1/2 kplsipulia
1 rklöljyä
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
2 dllihalientä
1 kpllaakerinlehti
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit. Siirrä sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa.

    Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi, laakerinlehti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta varovasti kiehuvan kastikkeen joukkoon lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Suolaa, Chilijauhetta, Rouhittua mustapippuria, Laakerinlehti, Suolaa, Sokeria, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä