Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Katkarapukasari tai katkarapuruukku

Katkarapukasari

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Voiko kasarimpaa olla kuin legendaarinen katkarapukasari? Tämä klassikko katkarapuruukku on helppo valmistaa myös kotona.

Ainekset

360 g
(2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja
4 rkl
Öljyä
5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
Ketsuppia
1 dl
Valkoviiniä
1 kpl
Kalaliemikuutio
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Chilirouhetta
3 rkl
hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

360 g
(2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja
1 kpl
Sipuli
5 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
2

Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
Ketsuppia
1 dl
Valkoviiniä
1 kpl
Kalaliemikuutio
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Chilirouhetta
3

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.

3 rkl
hienonnettua tilliä

Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 19.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

228

954

14,8 g

1,5 g

4,8 g

2,8 g

0,8 g

14,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä,

0,5 tl Chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli