Katkarapukasari

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Voiko kasarimpaa olla kuin legendaarinen katkarapukasari? Tämä klassikko katkarapuruukku on helppo valmistaa myös kotona.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
360 g(2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja
4 rklöljyä
5 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
2 rkltomaattipyreetä
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
1 rklketsuppia
1 dlvalkoviiniä
1 kplkalaliemikuutio
2 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1/2 tlsokeria
1/2 tlchilirouhetta
3 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

    MääräAinesosa
    360 g(2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja
    1 kplsipuli
    5 kplvalkosipulinkynttä
    4 rklöljyä
    2 rkltomaattipyreetä
  2. 2

    Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
    1 rklketsuppia
    1 dlvalkoviiniä
    1 kplkalaliemikuutio
    2 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlchilirouhetta
  3. 3

    Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.

    MääräAinesosa
    3 rklhienonnettua tilliä

Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 0.5 tl Chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä