Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapukasari

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Voiko kasarimpaa olla kuin legendaarinen katkarapukasari? Tämä klassikko katkarapuruukku on helppo valmistaa myös kotona.

Ainekset

2 kpl
(à 180 g) pakastekatkarapuja
4 rkl
Öljyä
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
Ketsuppia
1 dl
Valkoviiniä tai omenamehua
1 kpl
Kalaliemikuutio
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Chilirouhetta
3 rkl
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini tai mehu, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

2 kpl
(à 180 g) pakastekatkarapuja
1 kpl
Sipuli
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 dl
Valkoviiniä tai omenamehua
1 rkl
Ketsuppia
1 kpl
Kalaliemikuutio
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Chilirouhetta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.

3 rkl
Tillisilppua

Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

159

664

14,0 g

1,3 g

3,3 g

2,5 g

0,5 g

0,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Chilirouhetta,

3 rkl Tillisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli