Katkarapu-avokadopasta

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
180 g(1 ps) kuorittuja katkarapuja
250 gfettuccine -tuorepinaattipastaa
100 gpurjoa
1 rkloliiviöljyä
150 granskankermaa
1 dljuustoraastetta
1 kplavokado
2 rklsitruunamehua
1 dlhienonnettua tilliä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa hitaasti pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise purjopala ja huuhtele huolella. Viipaloi purjo ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon ranskankerma ja juustoraaste. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä.Lisää joukkoon valutetut katkaravut ja kuumenna kastike. Keitä tuorepasta toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan.Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmälihat kuorista ja paloittele. Pirskota avokadopalojen joukkoon sitruunamehu estämään tummumista. Lisää avokadot katkarapukastikkeen joukkoon tillin kanssa. Mausta kastike ja nauti heti pastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Juustoraastetta, 1 dl Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä