Katalonialainen herkkusienikeitto

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gtuoreita herkkusieniä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
1 rklöljyä
7 1/2 dlvettä
1 1/2 kplkasvisliemikuutiota
tilkka öljyä
1 kplpala vaaleaa leipää
pieni pala purjoa
2 kpltomaattia
1 kpl(100 g) kanttarellituorejuustoa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/2 kpl(0,25 g) sahramia halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sieniä ja sipuleita kattilassa öljyssä 5 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna kiehua 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleivän pala kuutioiksi, ruskista kuutiot pienessä tilkassa öljyä. Lisää leipäkuutiot keittoon. Huuhtele ja hienonna purjo. Kuutioi tomaatti. Paista purjoa ja tomaattia samalla pannulla muutama minuutti, lisää ne keittoon. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Soseuta keitto. Sulata joukkoon tuorejuusto ja mausta. Kuumenna nopeasti ja tarjoa 2 hengen pääateriana tai neljälle alkukeittona.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä