Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasviskiusaus

Kasviskiusaus

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo vegaaninen kasviskiusaus sopii pääruoaksi raikkaan salaatin kanssa tai kasvislisukkeeksi tukevammalle aterialle.

Ainekset

400 g
Perunaa
200 g
palsternakkaa
150 g
porkkanaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
5 dl
kauravalmistetta (”kermaa”)
70 g
tomaattipyreetä
1/2 dl
hienonnettua basilikaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat, juurekset ja sipulit. Suikaloi kasvikset yleiskoneella, mandoliinilla tai veitsellä. Suikaloi myös aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kasvikset uunivuoassa.

400 g
Perunaa
1 kpl
Sipuli
200 g
palsternakkaa
150 g
porkkanaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
2

Sekoita kauravalmisteet, tomaattipyree, hienonnettu basilika ja mausteet. Kaada vuokaan kasvisten päälle.

5 dl
kauravalmistetta (”kermaa”)
70 g
tomaattipyreetä
1/2 dl
hienonnettua basilikaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/4 tl
Mustapippuria
3

Kypsennä kiusausta uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kevyesti foliolla kypsennyksen loppuajaksi. Viimeistele basilikalla ennen tarjoamista.

1/2 dl
hienonnettua basilikaa
Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 19.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

290

1214

11,3 g

0,8 g

36,5 g

10,0 g

6,8 g

6,3 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli