Karpaloinen joulupuuro

Tarjoa karpalokiisseliä vaniljanmakuisen riisipuuron kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Vaniljanmakuinen riisipuuro

2 dlpuuroriisiä
2 dlvettä
7 1/2 dlkevytmaitoa
2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlvaniljasokeria
1 rklsokeria

Karpalokiisseli

1 lvettä
1 dlkarpaloita
1 dlsokeria
2 1/2 rklperunajauhoa
3 dlkarpaloita

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta riisi kattilassa veden kanssa. Lisää maito ja hauduta puuroa, välillä sekoittaen noin 45 minuutin ajan, kunnes riisi on kypsää ja puuroutunut. Sekoita haalean riisipuuroon joukkoon vatkattu vaniljakastike, vaniljasokeri ja sokeri.

    Valmista karpalokiisseli. Pane kattilaan vesi, 1 dl karpaloita ja sokeri ja keitä seosta noin 5 minuutin ajan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa.

    Nosta kattila levyltä ja lisää loput karpalot. Anna kiisselin jäähtyä.Tarjoa puuron kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä