Karitsan fileet
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Karitsan sisäfile tarjoillaan uunijuuresten kera ja se valmistuu helposti pannulla.
| Paisti | |
|---|---|
| 400 - 500 g | karitsan sisäfileetä, pakaste |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 3 - 4 rkl | dijonsinappia |
| nippu persiljaa | |
| 1 tl | rosmariinia |
| voita tai öljyä paistamiseen | |
| Kastike | |
| 1 kpl | demi glace -kastikepohjaa |
| 1 dl | punaviiniä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| (suolaa) | |
| (tummaa kastikesuurusta) | |
| Lisäkkeeksi | |
| 1 kpl | pakasteuunijuureksia |
- 1.
Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.
- 2.
Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen.
- 3.
Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista.
- 4.
Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia.
- 5.
Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.
Karitsan fileet
Karitsan sisäfile tarjoillaan uunijuuresten kera ja se valmistuu helposti pannulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Paisti | |
| 400 - 500 g | karitsan sisäfileetä, pakaste |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| 3 - 4 rkl | dijonsinappia |
| nippu persiljaa | |
| 1 tl | rosmariinia |
| voita tai öljyä paistamiseen | |
Kastike | |
| 1 kpl | demi glace -kastikepohjaa |
| 1 dl | punaviiniä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| (suolaa) | |
| (tummaa kastikesuurusta) | |
Lisäkkeeksi | |
| 1 kpl | pakasteuunijuureksia |
Valmistus
- 1
Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.
- 2
Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen.
Määrä Ainesosa (tummaa kastikesuurusta) 1/2 tl rosmariinia 1 kpl demi glace -kastikepohjaa (suolaa) 2 rkl hunajaa 1 dl punaviiniä - 3
Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa mustapippuria nippu persiljaa 1 tl rosmariinia voita tai öljyä paistamiseen - 4
Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia.
Määrä Ainesosa 3 - 4 rkl dijonsinappia 1 kpl pakasteuunijuureksia - 5
Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























