Karitsan fileet

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja

Karitsan sisäfile tarjoillaan uunijuuresten kera ja se valmistuu helposti pannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Paisti

400 - 500 gkaritsan sisäfileetä, pakaste
1 tlsuolaa
mustapippuria
3 - 4 rkldijonsinappia
nippu persiljaa
1 tlrosmariinia
voita tai öljyä paistamiseen

Kastike

1 kpldemi glace -kastikepohjaa
1 dlpunaviiniä
2 rklhunajaa
1/2 tlrosmariinia
(suolaa)
(tummaa kastikesuurusta)

Lisäkkeeksi

1 kplpakasteuunijuureksia

Valmistus

  1. 1

    Ota liha sulamaan edellisenä päivänä ja sulata se jääkaapissa. Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista. Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia. Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

  2. 2

    Pane kastikkeen ainekset kiehumaan hiljalleen.

    MääräAinesosa
    (tummaa kastikesuurusta)
    1/2 tlrosmariinia
    1 kpldemi glace -kastikepohjaa
    (suolaa)
    2 rklhunajaa
    1 dlpunaviiniä
  3. 3

    Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita joukkoon rosmariini. Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä tai margariinissa 5–8 minuuttia. Liha on mureaa, kun sisus on vielä ruusunpunaista.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    mustapippuria
    nippu persiljaa
    1 tlrosmariinia
    voita tai öljyä paistamiseen
  4. 4

    Nosta fileet työlaudalle ja sivele niille sinappia. Sirottele päälle persilja. Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä pakasteuunijuureksia.

    MääräAinesosa
    3 - 4 rkldijonsinappia
    1 kplpakasteuunijuureksia
  5. 5

    Tarkista kastikkeen maku ja suurusta tarvittaessa. Viipaloi liha ja tarjoa kasvisten ja valkosipuliperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä