Karamellipossu

arvosana5/5

(7)arviota
6 Annosta

30 min

Valmista aasialainen, maukas karamellipossu kasslerista. Tuhdit mausteet ja karamellisoitunut sokeri takaavat lopputulokset, jota tekee mieli toistekin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan kassleria
2 rklöljyä
2 kplsipulia
5 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunaista chiliä
2 rklfariinisokeria
3 rklsoijaa
2 rklmakeaa chilikastiketta
1/2 tlmustapippuria
vettä tarvittaessa

Pinnalle

purjonrenkaita
chilisuikaleita

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Laita kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta paistinpannulle ja paista ensin kovalla lämmöllä sekoitellen noin 3 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna possun kiehua, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi. Tarkista lihan kypsyys. Jos se tarvitsee vielä lisää kypsennystä, lisää pannulle hieman vettä ja jatka kypsennystä hetki.

    MääräAinesosa
    800 gporsaan kassleria
    2 kplsipulia
    5 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunaista chiliä
    2 rklmakeaa chilikastiketta
    3 rklsoijaa
    2 rklöljyä
    2 rklfariinisokeria
    1/2 tlmustapippuria
    vettä tarvittaessa
  2. 2

    Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja purjoviipaleita. Tarjoa karamellipossu keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

    MääräAinesosa
    chilisuikaleita
    purjonrenkaita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä tarvittaessa, Purjonrenkaita, Chilisuikaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä