Karamellipossu
30 min

Nappaa talteen!
Valmista aasialainen, maukas karamellipossu kasslerista. Tuhdit mausteet ja karamellisoitunut sokeri takaavat lopputulokset, jota tekee mieli toistekin.
| 800 g | porsaan kassleria |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punaista chiliä |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 3 rkl | soijaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| vettä tarvittaessa | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| purjonrenkaita | |
| chilisuikaleita | |
- 1.
Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Laita kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta paistinpannulle ja paista ensin kovalla lämmöllä sekoitellen noin 3 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna possun kiehua, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi. Tarkista lihan kypsyys. Jos se tarvitsee vielä lisää kypsennystä, lisää pannulle hieman vettä ja jatka kypsennystä hetki.
- 2.
Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja purjoviipaleita. Tarjoa karamellipossu keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Valmista aasialainen, maukas karamellipossu kasslerista. Tuhdit mausteet ja karamellisoitunut sokeri takaavat lopputulokset, jota tekee mieli toistekin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | porsaan kassleria |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | sipulia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punaista chiliä |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 3 rkl | soijaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| vettä tarvittaessa | |
Pinnalle | |
| purjonrenkaita | |
| chilisuikaleita | |
Valmistus
- 1
Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Laita kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta paistinpannulle ja paista ensin kovalla lämmöllä sekoitellen noin 3 minuuttia. Alenna lämpöä ja anna possun kiehua, kunnes neste on haihtunut ja sokeri muuttuu karamellimaiseksi. Tarkista lihan kypsyys. Jos se tarvitsee vielä lisää kypsennystä, lisää pannulle hieman vettä ja jatka kypsennystä hetki.
Määrä Ainesosa 800 g porsaan kassleria 2 kpl sipulia 5 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punaista chiliä 2 rkl makeaa chilikastiketta 3 rkl soijaa 2 rkl öljyä 2 rkl fariinisokeria 1/2 tl mustapippuria vettä tarvittaessa - 2
Ripottele valmiin ruoan pinnalle ohuita chilisuikaleita ja purjoviipaleita. Tarjoa karamellipossu keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Määrä Ainesosa chilisuikaleita purjonrenkaita
Ravintosisältö
344
Energiaa kcal
1438
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,2 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
344
Energiaa kcal
1438
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,2 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä tarvittaessa, Purjonrenkaita, Chilisuikaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























