Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kananmunaton ja maidoton juustokakku

Kananmunaton ja maidoton juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Helppo vegaaninen juustokakku vetää maukkaudessaan vertoja perinteiselle juustokakulle. Rapeassa pohjassa rouskuvat kaurakeksit ja raikkaassa kuorrutteessa maistuvat mango ja sitruuna.

Ainekset

Pohja

300 g
(1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. Kantolan)
1 dl
Juoksevaa kasvirasvavalmistetta

Täyte

500 g
maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
sitruuna
2 1/2 rkl
Perunajauhoja

Mangokuorrute

225 g
(1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
1/4 dl
sitruunan mehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset.

300 g
(1 pkt) kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. Kantolan)
1 dl
Juoksevaa kasvirasvavalmistetta
3

Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.

4

Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita soijagurtti, sokeri, sitruunankuoriraaste, 2 rkl sitruunamehua ja perunajauhot. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.

500 g
maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
2 dl
Tomusokeria
1 kpl
sitruuna
2 1/2 rkl
Perunajauhoja
5

Valuta mangoviipaleet ja säästä lientä 1 desilitra. Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja mangosäilykkeen liemi soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.

225 g
(1 prk, 425/225 g) mangoviipaleita
1/4 dl
sitruunan mehua
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 5.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

377

1579

14,8 g

4,6 g

54,9 g

40,7 g

2,1 g

4,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli