
Kananmunaton ja maidoton juustokakku
Ainekset
Pohja
Täyte
Mangokuorrute
Valmistus
Voitele irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) reunat ja pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja hienonna kaulimella. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista noin 3 cm:n korkuiset.
Aseta reilu pala alumiinifoliota tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät ylhäällä esipaistossa. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.
Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita soijagurtti, sokeri, sitruunankuoriraaste, 2 rkl sitruunamehua ja perunajauhot. Poista folio pohjan päältä, kaada täyte vuokaan ja laita kakku uuniin. Peitä kakun reunat paistamisen puolivälissä foliosuikaleella, etteivät ne pala. Paista kakkua kaikkiaan noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt täysin. Anna kakun jäähtyä.
Valuta mangoviipaleet ja säästä lientä 1 desilitra. Soseuta mangoviipaleet. Sekoita sitruunamehu ja mangosäilykkeen liemi soseeseen. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrute haaleaksi. Levitä se kakun pinnalle ja irrota kakku vuoasta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
377
1579
14,8 g
4,6 g
54,9 g
40,7 g
2,1 g
4,1 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli