Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlriisiä
1 lsilputtua valkokaalia
1 - 2 kplsipulia
fariinisokeria
300 gsika-nauta jauhelihaa
2 dllihalientä
1 rklmaissijauhoja
1/2 tlkuivattua meiramia
1 - 2 rklsoijakastiketta
(suolaa)
valkopippuria

Päälle:

2 kpllevyä valmista piirakka- tai voitaikinaa
1 kplmuna voiteluun

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisi kypsäksi ja kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää kaalisuikaleet. Pane joukkoon fariinisokeria ja hiukan suolaa. Hauduta kannella peitettynä 10-15 minuuttia. Ruskista jauheliha toisessa pannussa ja lisää joukkoon kypsä riisi. Sekoita keskenään lihaliemi ja maissijauhot ja kaada seos jauhelihan sekaan. Mausta seos ja kokoa ruukut. Laita voideltujen annosuunivuokien pohjalle kaaliseosta ja sen päälle jauhelihaa. Leikkaa taikinasta ruukun päälle kansi ja sulje tiiviisti. Voitele munalla ja paista ruukkuja uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin värin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä