Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustokuorrutettu seiti

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustokuorrutettu seiti oli 1980-luvun hittiruokaa – ja se maistuu edelleen yhtä hyvältä. Mausta uuniseiti currylla ja viimeistele tillillä ja juustoraasteella.

Ainekset

400 g
(1 pkt) seitifileetä (pakaste)
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria
1 tl
Currya
1/2 kpl
Purjoa
1/2 kpl
ruukkua tilliä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Ota seiti huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Leikkaa kala neljään annospalaan. Laita palat uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja currylla.

400 g
(1 pkt) seitifileetä (pakaste)
1 tl
Currya
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua valkopippuria
2

Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane suikaleet mikronkestävään kulhoon ja kypsennä mikrossa täydellä teholla ½ minuuttia. Levitä purjoviipaleet kalapalojen päälle.

1/2 kpl
Purjoa
3

Silppua tilli ja lisää se purjon päälle. Lisää kerma. Ripottele juustoraaste pinnalle.

1/2 kpl
ruukkua tilliä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
100 g
(2 dl) juustoraastetta
4

Kypsennä seitiä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden, herneiden ja sitruunalohkojen kera.

Miltä maistui?(16 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 5.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

849

9,8 g

3,8 g

3,3 g

0,3 g

0,8 g

24,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli