
Juustoinen lasagne
Ainekset
Jauhelihakastike
Valkokastike
Valmistus
Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauhelihaa hetki kuumalla pannulla sekoitellen. Lisää sipulit ja sekoita, kunnes liha on ruskistunut ja sipulit kuullottuneet. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, murusteltu liemikuutio ja vesi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan. Sekoita muutaman kerran hautumisen aikana.
Valmista valkokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes seos kuohahtaa. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sileää. Lisää mausteet, raejuusto ja 2 dl juustoraastetta. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan (25 x 35 cm). Valuta pohjalle valkokastiketta. Aseta päälle lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Lusikoi levyjen päälle ensin kerros jauhelihakastiketta, sitten valkokastiketta. Lisää kerros lasagnelevyjä. Toista ja jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta. Ripottele loppu juustoraaste päälle. Kypsennä uunissa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
384
1607
22,7 g
11,0 g
13,7 g
9,2 g
1,8 g
30,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
9 - 12 kpl Lasagnelevyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli