Juustoinen jalapenoleipä

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Maukas juusto-jalapenoleipä valmistuu vain vähällä vaivalla. Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa focaccian tapaan.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
25 g(½ pkt) hiivaa
5 dlvehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä
50 g(1 dl) juustoraastetta

Pinnalle

2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolahiutaleita
3 rkljalapenoviipaleita
100 g(2 dl) juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kädenlämpöiseksi lämmitettyyn veteen suola, sokeri ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen. Lisää öljy ja juustoraaste. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    25 g(½ pkt) hiivaa
    5 dlvehnäjauhoja
    50 g(1 dl) juustoraastetta
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Valuta pehmeä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja muotoile matalaksi leiväksi. Kohota 15 minuuttia.

  3. 3

    Sivele leivän päälle öljyä ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa, jalapenoviipaleita ja juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolahiutaleita
    100 g(2 dl) juustoraastetta
    2 rkloliiviöljyä
    3 rkljalapenoviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Jalapenoviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä