Juuressämpylät

Juuressämpylät

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Mehevöitä maukkaat sämpylät porkkana- ja lantturaasteella. Sämpylät saavat pinnalle kurpitsan siemeniä, jotka tuovat sämpylöihin mukavasti rapeutta.

Ainekset

100 g
porkkanaa
100 g
lanttua
5 dl
vettä
2 rkl
siirappia
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
3 dl
kauraleseitä
10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dl
rypsiöljyä

Pinnalle

vettä
3 rkl
kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.

100 g
porkkanaa
100 g
lanttua
2

Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi ja hiiva. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää suola, juuresraaste, leseet ja muutama desi jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi.

5 dl
vettä
2 rkl
siirappia
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
3 dl
kauraleseitä
10 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dl
rypsiöljyä
3

Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

4

Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota 15 minuuttia.

5

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

vettä
3 rkl
kurpitsansiemeniä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 26.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

233

974

6,2 g

0,5 g

34,2 g

3,5 g

4,7 g

7,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vettä,

3 rkl Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli