Jouluinen pähkinä-porkkanaleipä

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlpiimää
50 ghiivaa
1 1/2 tlsuolaa
1/2 dlsiirappia
2 tlpiparkakkumaustetta
2 dlsaksan- tai hasselpähkinärouhetta
2 1/2 dlporkkanaraastetta
12 dlvehnäjauhoja
4 dlruisjauhoja
3/4 dlöljyä

Koristeluun

unikonsiemeniä

Voiteluun

siirappia ja vettä

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, piparkakkumauste, pähkinärouhe ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 45 minuutin ajan. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele osat pyöreiksi limpuiksi ja nosta limput leivinpaperin päälle uunipellille. Anna leipien kohota peitettynä vielä noin 15 minuutin ajan, pistele haarukalla leipien pintaan reikiä ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista leipiä 175 asteessa 40-50 minuuttia ja voitele lämpimänä siirappivedellä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä