Jauhelihapiirakka (pellillinen)

arvosana4/5

(14)arviota
12 Annosta

60 min (josta 40 min aktiivista)

Pellillinen piirakkaa syntyy helposti. Täytteenä on jauhelihaa, paprikaa ja herkkusieniä sekä juustoa. Tulista makua antaa nduja eli italialainen salamilevite. Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 1/2 dlvettä
25 ghiivaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
6 1/2 dlvehnäjauhoja
2 rklöljyä

Täyte

200 g(1 rs) herkkusieniä
2 kplpaprikaa
1 rklöljyä
400 gjauhelihaa
3 rklndujaa
1 tlsuolaa
2 tloreganoa
200 g(1 prk) kermaviiliä
150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Tee pohjataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, sokeri ja suola veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 1/2 dlvettä
    1 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    6 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 rklöljyä
  2. 2

    Puhdista ja viipaloi sienet. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Kuutioi paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää joukkoon nduja-tahna ja mausteet. Sekoittele hetki. Ota pannu liedeltä ja lisää paprikat ja herkkusienet. Sekoita joukkoon kermaviili.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
    400 gjauhelihaa
    2 kplpaprikaa
    2 tloreganoa
    1 tlsuolaa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    1 rklöljyä
    3 rklndujaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
  3. 3

    Taputtele taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) juustoraastetta

Vinkki: Maista jauhelihatäytettä, kun olet lisännyt 2 rkl ndujaa, lisää sitten tahnaa oman maun mukaan haluamasi määrä.

Ravintosisältö

333

Energiaa kcal

1394

Energiaa kj

17,8 g

Rasvaa

6,6 g

Tyydyttynyttä rasvaa

28,1 g

Hiilihydraatteja

2,3 g

Sokereita

2,0 g

Kuituja

13,9 g

Proteiinia

0,3 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, 1 tl Suolaa, 2 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä