Jättihampurilainen

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Kokoa hampurilaistäytteet ranskanleivän väliin ja jaa annospaloiksi neljälle herkuttelijalle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplranskanleipä

Jauhelihapihvit

250 gjauhelihaa
1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljy
1 1/2 rklpihvimaustetta
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Lisäksi

cheddar-juustoviipaleita
kurkkumajoneesia
salaattia
tomaattia
punasipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, mausteet ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta kaksi suurehkoa soikeaa pihviä. Paista ne pannulla tai muurikalla kypsiksi. Nostele lämpimien pihvien päälle juustoviipaleet.

  2. 2

    Halkaise leipä ja paahda leivät grillissä tai uunin grillivastusten alla. Täytä leipä majoneesilla, salaatilla, tomaatilla, punasipulirenkailla ja kuumilla jauhelihapihveillä. Jaa hampurilainen veitsellä leikaten annospaloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1,5 rkl Pihvimaustetta, 0,5 tl Suolaa, Cheddar-juustoviipaleita, Kurkkumajoneesia, Salaattia, Tomaattia, Punasipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä