Italialainen jauhelihamureke
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen jauhelihamureke saa uutta makua, kun se tehdään italialaiseen tyyliin. Mausta mureke parmesaanilla ja basilikalla ja kypsennä yhdessä tomaattikastikkeen kanssa.
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 dl | maitoa |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | paseerattuja tomaatteja |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 dl | juustoraastetta |
- 1.
Sekoita maito, korppujauhot, kananmuna ja parmesaaniraaste. Anna turvota 5 minuuttia.
- 2.
Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu basilika, raastettu valkosipulinkynsi ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin uunivuokaan soikea mureke.
- 3.
Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Valuta murekkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Perinteinen jauhelihamureke saa uutta makua, kun se tehdään italialaiseen tyyliin. Mausta mureke parmesaanilla ja basilikalla ja kypsennä yhdessä tomaattikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 dl | maitoa |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | parmesaaniraastetta |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 200 g | paseerattuja tomaatteja |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 dl | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita maito, korppujauhot, kananmuna ja parmesaaniraaste. Anna turvota 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa 3 rkl korppujauhoja 1 kpl kananmuna 1 dl parmesaaniraastetta - 2
Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu basilika, raastettu valkosipulinkynsi ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin uunivuokaan soikea mureke.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 2 rkl hienonnettua basilikaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl suolaa - 3
Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Valuta murekkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g paseerattuja tomaatteja 2 rkl tomaattisosetta 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 dl juustoraastetta
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1398
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1398
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaaniraastetta, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























