Italialainen jauhelihamureke

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteinen jauhelihamureke saa uutta makua, kun se tehdään italialaiseen tyyliin. Mausta mureke parmesaanilla ja basilikalla ja kypsennä yhdessä tomaattikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 dlmaitoa
3 rklkorppujauhoja
1 kplkananmuna
1 dlparmesaaniraastetta
2 rklhienonnettua basilikaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

200 gpaseerattuja tomaatteja
2 rkltomaattisosetta
1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita maito, korppujauhot, kananmuna ja parmesaaniraaste. Anna turvota 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    3 rklkorppujauhoja
    1 kplkananmuna
    1 dlparmesaaniraastetta
  2. 2

    Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu basilika, raastettu valkosipulinkynsi ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin uunivuokaan soikea mureke.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    2 rklhienonnettua basilikaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet. Valuta murekkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gpaseerattuja tomaatteja
    2 rkltomaattisosetta
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 dljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaaniraastetta, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
10.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä