Hillopiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hillotäytteinen piirakka on helppo leipoa vaikkapa mökkikeittiössä tai talkooporukalle, sillä pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja täytteeksi riittää herkullinen hedelmä- tai marjahillo. Koristele piirakan päälle ruudukko taikinasuikaleista.
| Pohja | |
|---|---|
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Täyte | |
| 3 dl | hilloa |
- 1.
Sekoita kuivat aineet. Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita kananmunat joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta neljäsosa taikinasta syrjään koristesuikaleita varten. Kauli lopusta taikinasta noin 30 x 30 cm:n kokoinen ohut levy leivinpaperoidulle pellille. Levitä päälle hillo. Kauli koristetaikina ja leikkaa siitä ohuita suikaleita. Levitä suikaleet ruudukoksi piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Hillopiirakka
Hillotäytteinen piirakka on helppo leipoa vaikkapa mökkikeittiössä tai talkooporukalle, sillä pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja täytteeksi riittää herkullinen hedelmä- tai marjahillo. Koristele piirakan päälle ruudukko taikinasuikaleista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 250 g | margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
Täyte | |
| 3 dl | hilloa |
Valmistus
- 1
Sekoita kuivat aineet. Lisää paloiteltu margariini ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Sekoita kananmunat joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 2 tl leivinjauhetta 1 rkl vaniljasokeria 2 1/2 dl sokeria 7 dl vehnäjauhoja 250 g margariinia 2 kpl kananmunaa - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta neljäsosa taikinasta syrjään koristesuikaleita varten. Kauli lopusta taikinasta noin 30 x 30 cm:n kokoinen ohut levy leivinpaperoidulle pellille. Levitä päälle hillo. Kauli koristetaikina ja leikkaa siitä ohuita suikaleita. Levitä suikaleet ruudukoksi piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Määrä Ainesosa 3 dl hilloa
Hyvästi hävikki: Käytä hillopiirakkaan erilaisten hillojen loput.
Ravintosisältö
287
Energiaa kcal
1199
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,6 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
287
Energiaa kcal
1199
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,6 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























