Helppo persikka-jogurttikakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Persikka-jogurttikakku valmistuu helposti kaurakeksipohjalla. Helppo hyytelökakku saa päällisen säilykepersikoista.
| 200 g | kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| Päälle | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 230 g | (1 purkki, 410/230 g) säilykepersikoita mehussa |
| 3 rkl | säilykepersikoiden lientä |
- 1.
Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella hakaten. Sulata margariini. Sekoita keksimurskan joukkoon rasva ja sekoita hyvin. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuokaan.
- 2.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kiehauta sitruunamehu pienessä kasarissa ja liuota liivatelehdet mehuun. Valuta liivateseos jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Valuta seos kakkuvuokaan ja peitä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- 3.
Liota päällystettä varten liivatelehdet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valuta persikat pieneen kasariin sääsäen 3 ruokalusikallista lientä. Soseuta persikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna persikkaliemi ja luota liivatelehdet liemeen. Valuta seos persikkasoseen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja nosta takaisin kylmään. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Helppo persikka-jogurttikakku
arvosana4/5
Useita tunteja
Persikka-jogurttikakku valmistuu helposti kaurakeksipohjalla. Helppo hyytelökakku saa päällisen säilykepersikoista.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kaurakeksejä |
| 75 g | margariinia |
Täyte | |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
Päälle | |
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 230 g | (1 purkki, 410/230 g) säilykepersikoita mehussa |
| 3 rkl | säilykepersikoiden lientä |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella hakaten. Sulata margariini. Sekoita keksimurskan joukkoon rasva ja sekoita hyvin. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuokaan.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 200 g kaurakeksejä - 2
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kiehauta sitruunamehu pienessä kasarissa ja liuota liivatelehdet mehuun. Valuta liivateseos jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Valuta seos kakkuvuokaan ja peitä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Määrä Ainesosa 6 kpl liivatelehteä 4 dl turkkilaista jogurttia 2 tl vaniljasokeria 2 dl vispikermaa 3 rkl sitruunamehua 2 dl sokeria - 3
Liota päällystettä varten liivatelehdet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valuta persikat pieneen kasariin sääsäen 3 ruokalusikallista lientä. Soseuta persikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna persikkaliemi ja luota liivatelehdet liemeen. Valuta seos persikkasoseen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä seos kakun pinnalle ja nosta takaisin kylmään. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä 3 rkl säilykepersikoiden lientä 230 g (1 purkki, 410/230 g) säilykepersikoita mehussa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























