Gluteenittomat mustikkamuffinit

arvosana4/5

(10)arviota
12 Kappaletta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Nämä helpot ja mehevät mustikkamuffinit sopivat sekä gluteenitonta että vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlkasvijuomaa
1 1/2 dlsokeria
100 gmargariinia (maidotonta)
2 1/2 dljauhoseosta (gluteenitonta)
1 1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
200 gmustikoita
2 tltomusokeria (halutessasi)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kasvijuoma ja sokeri. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kasvijuoma-sokeriseos, margariini ja kuivat aineet. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Lisää mustikat taikinaan kevyesti nostellen.

    MääräAinesosa
    2 dlkasvijuomaa
    1 1/2 dlsokeria
    100 gmargariinia (maidotonta)
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlperunajauhoja
    2 1/2 dljauhoseosta (gluteenitonta)
    200 gmustikoita
  2. 2

    Jaa taikina muffinivuokiin. Paista muffineja uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gmustikoita
  3. 3

    Anna muffinien jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Koristele halutessasi tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    2 tltomusokeria (halutessasi)

Ravintosisältö

121

Energiaa kcal

506

Energiaa kj

3,8 g

Rasvaa

1,3 g

Tyydyttynyttä rasvaa

19,8 g

Hiilihydraatteja

12,9 g

Sokereita

0,9 g

Kuituja

0,8 g

Proteiinia

0,4 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl jauhoseosta (gluteenitonta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä