Falafelpihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
1 kpl(285 / 170 g) kikherneitä
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 kplmuna
1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia
1 dlkorppujauhoja
2 rklsitruunamehua
1 1/2 tljuustokuminaa
1 tlsuolaa

Pinnalle

1 dlkorppujauhoja
3 rklseesaminsiemeniä

Paistamiseen

2 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Raasta porkkana. Silppua sipuli. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa paistinpannulla. Sekoita muna jogurttiin, lisää korppujauhot. Jauha kikherneet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinaan tekeytyä puoli tuntia ennen paistamista.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    1 kplsipuli
    1 rklöljyä
    1 kplmuna
    1 1/2 dlmaustamatonta jogurttia
    1 dlkorppujauhoja
    1 kpl(285 / 170 g) kikherneitä
    1 1/2 tljuustokuminaa
    1 tlsuolaa
    2 rklsitruunamehua
  2. 2

    Muotoile taikinasta 8–10 pihviä. Kääntele pihvit korppujauho-seesamisiemensekoituksessa. Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa turkkilaisen jogurtin ja kurkku-tomaattisalsan kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    3 rklseesaminsiemeniä
    2 rklöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 tl Juustokuminaa, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
30.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä