English muffins eli aamupalamuffinit

Arvostele resepti
24 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Ainekset (24 annosta)

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
1 dlvettä
25 ghiivaa
50 grasvaa
1 1/2 tlsuolaa
2 rklsokeria
9 dlvehnäjauhoja

Leipomiseen

1 dlmannasuurimoita

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Lisää noin 3 dl jauhoja sekä sulatettu rasva. Sekoita ja lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    3 dlmaitoa
    1 dlvettä
    1 1/2 tlsuolaa
    2 rklsokeria
    9 dlvehnäjauhoja
    50 grasvaa
  2. 2

    Vaivaa taikinaa ensin leivinpöydällä, käytä tarvittaessa vehnäjauhoja, ettei taikina tartu pöytään. Ripottele reilusti mannasuurimoita pöydälle ja kauli taikina paksuhkoksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla (lasi tai muki) paloja ja nosta leivinpaperille uunipellille. Kohota peitettynä 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlmannasuurimoita
  3. 3

    Paista muffinit rasvassa pannulla. Paista niitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kääntele usein paiston aikana. Voit paistaa leivonnaiset myös uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Käännä muffinit paistamisen puolivälissä.

  4. 4

    Halkaise muffinit lämpiminä haarukan avulla ja tarjoile rasvan tai hillon kanssa. Suomalaiselle aamupalalle sopivat myös juustot ja leikkeleet.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä