Broilerimurekepihvit ja ruohosipulikastike

Broilerimurekepihvit ja ruohosipulikastike

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Broilerimurekepihvit valmistuvat helposti kananjauhelihasta ja kypsyvät uunissa. Paiston aikana ehdit keittää riisin ja sekoittaa lisukkeeksi kermaviilikastikkeen.

Ainekset

400 g
kananjauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
parmesaaniraastetta
2 rkl
kapriksia
1/2 kpl
sitruunaa (luomu)
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Ruohosipulikastike

1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 kpl
sitruunaa (luomu)
1 rkl
sinappia
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee murekemassa. Sekoita kananjauheliha, muna, parmesaaniraaste ja kaprikset keskenään.

400 g
kananjauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
parmesaaniraastetta
2 rkl
kapriksia
2

Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Hienonna ruohosipuli. Lisää sitruunanmehu, kuoriraaste, ruohosipuli, suola ja pippuri murekemassaan. Sekoita tasaiseksi.

1/2 kpl
sitruunaa (luomu)
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Nosta kahdella ruokalusikalla leivinpaperoidulle pellille 8 pihviä, tasoita ne lusikalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4

Tee kermaviilikastike. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se kermaviiliin. Purista joukkoon 1 rkl sitruunanmehua. Mausta sinapilla, sokerilla ja suolalla.

1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1/2 kpl
sitruunaa (luomu)
1 rkl
sinappia
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 18.9.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

211

882

11,3 g

5,5 g

3,0 g

3,0 g

0,5 g

22,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl parmesaaniraastetta,

2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli