Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Blinit ja merelliset tahnat

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Katso helpot kuvalliset ohjeet, joilla teet herkullisia blinejä.

Ainekset

3 dl
Maitoa
15 g
Tuorehiivaa
2 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Vaaleaa olutta
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Sulatettua voita
Voita paistamiseen

Katkaraputahna

1 kpl
(180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kpl
(120 g) smetanaa
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
1 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
Rouhittua roseepippuria

Savulohitahna

200 g
Lämminsavulohta
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 kpl
(99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
2 - 3 rkl
Silputtua tilliä
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.

2

Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.

3

Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.

4

Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.

5

Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

6

Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.

7

Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.