4 arviota

Béarnaisekastike

4 0,0 3 kananmuna, muna
  • Béarnaisekastike

Ainekset

4 annosta
200 g
voita
1 rkl
hienoksi silputtua sipulia
5
kokonaista mustapippuria
1 tl
kuivattua rakuunaa
0,5 dl
valkoviinietikkaa
0,5 dl
vettä
3
kananmunankeltuaista
1 rkl
silputtua tuoretta persiljaa

Kuvalliset ohjeet

Kastikkeen kuumentaminen

1. Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

Liemen siivilöiminen

2. Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.

Keltuaisten lisääminen

3. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

Voin lisääminen

4. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.

Kastikkeen sekoittaminen

5. Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.

Kastikkeen maustaminen

6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Gluteeniton
Ruokalajit
  • Lisäkkeet
Ruokatyypit
  • Kastikkeet
Pääruoka-aine
  • Maitotuotteet

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit