Béarnaisekastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

20 min

Béarnaise on ranskalaisen keittiön klassikkokastike. Hapokas, usein rakuunalla maustettu kastike sopii erityisen hyvin tarjottavaksi pihvien, kalan ja broilerin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gvoita
1 rklsipulia
5 kplkokonaista mustapippuria
1 tlrakuunaa kuivattuna
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlvettä
3 kplkananmunankeltuaista
1 rklpersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa huoneenlämpöinen voi valmiiksi pieniksi kuutioiksi ja jätä sivuun odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Mittaa sipuli, pippurit, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä. Siivilöi makuliemi teräskulhoon.

    MääräAinesosa
    1 rklsipulia
    5 kplkokonaista mustapippuria
    1 tlrakuunaa kuivattuna
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    1/2 dlvettä
  3. 3

    Valmistele vesihaude: kuumenna vettä kattilassa ja aseta teräskulho sen päälle niin, että kiehuva vesi ei kosketa kulhon pohjaa. Anna kattilassa olevan veden kiehua niin, että se poreilee hiljaa.

  4. 4

    Lisää keltuaiset teräskulhoon makuliemen joukkoon ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee. Nosta sitten kulho pois vesihauteen päältä.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunankeltuaista
  5. 5

    Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes kaikki voi on sekoittunut.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
  6. 6

    Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Hienonna persilja ja mausta kastike persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 rklpersiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä