2 arviota

Avokadokeitto

2 0,0 0 avokado, kasviskeitto, katkarapu, katkaravut
  • Avokadokeitto

Ainekset

4 annosta
3
avokadoa
2
limetin mehua
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 prk
(150 g) ranskankermaa
1 pussi
(180 g) pakastekatkarapuja

Ohjeet

Sulata katkaravut ja valuta neste pois. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra lusikalla hedelmälihat kuorista. Pirskota avokadopalojen päälle yhden limetin mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon valkosipulit. Lisää kattilaan avokadot ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon ranskankerma ja soseuta keitto tasaiseksi. Purista keiton joukkoon limetin mehu. Kuumenna keitto ja tarjoile katkarapujen kanssa.

Reseptitiedot
Ruokavalio
  • Munaton
Ruokalajit
  • Pääruoat
  • Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit
  • Keitot
Pääruoka-aine
  • Katkaravut ja äyriäiset

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
2 g
10 g
Proteiinia
10 g
39 g
Rasvaa
28 g
113 g
Kuitua
6 g
24 g
Energiaa kJ
1 274
5096
Energiaa kcal
304
1218
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit