Aprikoosi-toscapiirakka
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kun rapea toscakuorrutus piilottaa alleen makoisia aprikoosinpuolikkaita, toscakakku on mehevääkin mehevämpi. Leivo aprikoositoscalla päällystetty piirakka sunnuntain kahvipöytään tai vaikka pääsiäiseksi.
| 100 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta (1 dl) |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 226 g | (1 tlk) aprikoosinpuolikkaita (säilyke) |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
| (1 dl pakastettuja karpaloita) | |
- 1.
Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja lisää se vuorotellen sulatetun margariinin kanssa vaahtoon.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 25 x32 cm:n kokoiselle pienelle uunipellille tai -vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.
- 3.
Ota piirakkapohja uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Yhdistä kuorrutteen rasva, sokeri, maito ja vehnäjauho kattilassa ja kiehauta. Sekoita mantelilastut joukkoon.
- 4.
Valuta aprikoosit ja paloittele ne halutessasi. Levitä aprikoosit (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella.
- 5.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Anna jäähtyä hyvin.
Aprikoosi-toscapiirakka
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Kun rapea toscakuorrutus piilottaa alleen makoisia aprikoosinpuolikkaita, toscakakku on mehevääkin mehevämpi. Leivo aprikoositoscalla päällystetty piirakka sunnuntain kahvipöytään tai vaikka pääsiäiseksi.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta (1 dl) |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 226 g | (1 tlk) aprikoosinpuolikkaita (säilyke) |
Kuorrutus | |
| 100 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
| (1 dl pakastettuja karpaloita) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja lisää se vuorotellen sulatetun margariinin kanssa vaahtoon.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 1/2 dl vehnnäjauhoja 80 g (1 ps) mantelijauhetta (1 dl) 1 1/2 tl leivinjauhetta - 2
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 25 x32 cm:n kokoiselle pienelle uunipellille tai -vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.
- 3
Ota piirakkapohja uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Yhdistä kuorrutteen rasva, sokeri, maito ja vehnäjauho kattilassa ja kiehauta. Sekoita mantelilastut joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 1 dl sokeria 1/2 dl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja 100 g (1 ps) mantelilastuja - 4
Valuta aprikoosit ja paloittele ne halutessasi. Levitä aprikoosit (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella.
- 5
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Anna jäähtyä hyvin.
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1603
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
6,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
25,6 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1603
Energiaa kj
22,6 g
Rasvaa
6,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
25,6 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 dl pakastettuja karpaloita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























