Aprikoosi-toscapiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
12 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kun rapea toscakuorrutus piilottaa alleen makoisia aprikoosinpuolikkaita, toscakakku on mehevääkin mehevämpi. Leivo aprikoositoscalla päällystetty piirakka sunnuntain kahvipöytään tai vaikka pääsiäiseksi.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
100 gmargariinia
3 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta (1 dl)
1 1/2 tlleivinjauhetta
226 g(1 tlk) aprikoosinpuolikkaita (säilyke)

Kuorrutus

100 gmargariinia
1 dlsokeria
1/2 dlmaitoa
1 rklvehnäjauhoja
100 g(1 ps) mantelilastuja
(1 dl pakastettuja karpaloita)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja lisää se vuorotellen sulatetun margariinin kanssa vaahtoon.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    3 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 1/2 dlvehnnäjauhoja
    80 g(1 ps) mantelijauhetta (1 dl)
    1 1/2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 25 x32 cm:n kokoiselle pienelle uunipellille tai -vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.

  3. 3

    Ota piirakkapohja uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Yhdistä kuorrutteen rasva, sokeri, maito ja vehnäjauho kattilassa ja kiehauta. Sekoita mantelilastut joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1 dlsokeria
    1/2 dlmaitoa
    1 rklvehnäjauhoja
    100 g(1 ps) mantelilastuja
  4. 4

    Valuta aprikoosit ja paloittele ne halutessasi. Levitä aprikoosit (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella.

  5. 5

    Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Anna jäähtyä hyvin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 dl pakastettuja karpaloita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä